marți, 7 august 2012

O excursie in trecut

Dupa lupte seculare, am reusit si eu sa ma inscriu intr-una din excursiile organizate de Cristina si Cristin Dumitru si orasul.ro in afara Bucurestiului. Si nici ca puteam sa-mi aleg o destinatie mai interesanta: bisericile fortificate din judetul Sibiu.
Contrar obiceiului meu, nu am apucat sa ma documentez asupra obiectivelor descrise in itinerar, deci cu atat mai mare si mai placuta mi-a fost surpriza sa vad ce am vazut. Ma incanta si m-a incantat mereu zona Transilvaniei, insa aceasta excursie mi-a demonstrat ca inca mai are muuuulte sa-mi dezvaluie...
A fost o incursiune in trecutul sasesc al tarii noastre, o ocazie excelenta sa cunosc oameni interesanti, pasionati de fotografie si, nu in ultimul rand, de a ajunge dupa mult timp intr-unul din orasele mele preferate din tara noastra, Sibiu.

Am inceput cu Cisnadie, un orasel mic, cochet, despre care auzisem numai in contextul faimoaselor covoare:). Dupa cum se vede, are mult mai multe de povestit:

Una dintre fotografiile mele preferate, cu care am inceput de fapt seria postarilor de pe acest blog...

 Ochi si ochi, cate doi, cate trei...

 Doi ochi caprui:)

 Biserica fortificata Cisnadie

 Biciclete mici si mari

 Carti de vizita in panoul din incinta bisericii. Lasa cine vroia...

 Printre doritori a fost si Christian Draghici, freelance photographer:)

 Si iarasi niste ochi, dar mai pisicesti:) Cisnadie din turnul bisericii


A doua oprire a fost la Carta. Foarte impresionant complexul! Fotografiile surprind o mica parte din farmecul vremurilor trecute.


Ne-am oprit si la Dealu Frumos, unde nu m-am dezmintit: in dulcele stil care m-a consacrat, m-am trezit fara baterie la aparat, in conditiile in care am si acumulator de rezerva.... Tipic!
Insa am reusit, cu putinul de baterie ramas,  sa surprind una dintre cele mai pitoresti figuri ale excursiei: pastratoarea cheii bisericii din Dealu Frumos. Iata cateva ipostaze:


 O gramada de nebuni cu aparate fotografiau o batranica si o cheie. Spre amuzamentul ei...
In Sibiu am sperat sa fac cateva fotografii "pe nocturna", dar cand sa ies la treaba a venit furtuna. Mai jos sunt cateva mostre de dupa ploaie, inainte sa dau cu aparatul de pamant:).

 Intalnire la ceas de taina


Joaca cu umbrele

A doua zi a inceput cu cetatea Slimnic:


 Pastratorul cheii de la Slimnic, un alt personaj foarte pitoresc

Singura biserica decare auzisem inainte de excursie, cea de la Biertan.  Detaliu din altar

 Tavanul bisericii


 Turist si fotograf. Cuvintele sunt de prisos, zic:)

 Camera divorturilor. Cica pe vremuri cuplurile care doreau sa divorteze erau inchise aici pentru doua saptamani, cu un singur pat mic, o lingura, o farfurie. Se pare ca toti se razgandeau:). A se remarca ca nu le lasau cutit si furculita:))))))Si ultima oprire, Sighisoara, cu ale ei cotloane Nu putea sa se termine altfel decat cu bere si mancare:))Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu